Menardin kilpaura alkoi, kun hän oli 8-vuotias ja hän sai Briggs Junior Karting Class Championship kun hänen kotikaupungissaan Eau Claire Wisconsin. Sen jälkeen hän voitti Briggs Medium-luokan mestaruuden ja jatkoi työtään korkeammalle tasolle. Hän aloitti jääurheilun ollessaan vain 15-vuotias ja hän pystyi voittamaan 10 kansainvälisen jääurheiluliiton osakilpailua. Hän kilpaili IIRA:n tapahtumissa Wisconsinin kaupungissa.

Kesäisin hän kilpaili legenda-autoilla Wisconsinin lyhyillä radoilla. Hän käytti Bryan Reffnersin Late Modelia yli viikon ajan ja hän pystyi voittamaan lämpökilpailun ja sijoittui kierroksella neljänneksi. Sen jälkeen hän päätti, että hän halusi rakentaa oman mallin ja kilpaili omalla autollaan kolme tai neljä kertaa viikossa. Kun häneltä kysyttiin, miksi hän päätti käyttää pistoautoja eikä Indy Carsia, hän sanoi syyn olevan se, että Native Wisconsinissa ei ole Indy Carsin syöttösarjaa.

Biografiasta käy ilmi, että Paul Menard aloitti kilpailemisen NASCAR Re/Max Challenge Series -sarjassa vuonna 2000, ja hän sijoittui pisteissä 13. sijalle. Kun hän oli tulokaskaudella 2001, hän sai paalupaikan ja voiton Elkhart Laken Road Americassa ja sijoittui pisteissä yhdeksänneksi. Kaudella 2002 Menard kilpaili REMax Challenge -kilpailussa ja sijoittui pisteissä seitsemänneksi.

Paul Menard on naimisissa, hänen vaimonsa on nimeltään Jennifer Roster ja häät pidettiin hiljaisessa seremoniassa ja harva tiesi siitä. He menivät naimisiin ensin siviiliseremoniassa Pohjois-Carolinassa ja sen jälkeen heillä oli Karibian seremonia. Vuoden avioliiton jälkeen he halusivat saada lapsen, mutta vielä ei ole selvillä, milloin he haluavat lapsen. He haluavat kuitenkin, että heidän lapsensa kasvavat maaseudulla, ja siksi he haluavat muuttaa toiselle alueelle ennen kuin he voivat suunnitella vauvoja. Heidän ensimmäinen lapsensa syntyi vuonna 2014, ja se oli tytär. Paul Menardin nettovarallisuus on yli 30 miljoonaa dollaria ja hän sai ensimmäisen karting-mestaruuden kahdeksanvuotiaana. Hänen kuulumisiaan voi seurata RCR 27 Cup -tiimin Twitter-tililtä @RCR27PMenard