Kevin Harvick nousi johtoon 13 kierrosta ennen loppua kärkiajan osuttua seinään ja voitti sunnuntain Southern 500:n, Cupin pudotuspelien avauskilpailun.

Kakkoseksi sijoittui Austin Dillon, jota seurasivat joukolla Joey Logano, Erik Jones ja kolmanneksi peräkkäin viiden parhaan joukkoon ajanut William Byron. Kuudennesta kymmenenteen: Alex Bowman, Kyle Busch, Kurt Busch, Aric Almirola ja Clint Bowyer.

Harvickille voitto oli kauden kahdeksas, mutta hän ei olisi saanut sitä ilman kärkijoukon apua. Voitto siirtää Harvickin myös toiselle kierrokselle.

”Tämä on yksi lajimme arvostetuimmista kilpailuista ja ilmeisesti kaikki lajissamme tietävät Darlingtonin historian lajillemme, joten aina kun voit voittaa täällä, se on aika erikoista”, Harvick sanoi.

LISÄÄ: Kyle Buschin ja Clint Bowyerin miehistöpäälliköt hyllytettiin 1 kisan ajaksi

Martin Truex Jr. ohitti Chase Elliottin 14 kierrosta ennen loppua, mutta ei päässyt Elliottin ohi ja molemmat törmäsivät seinään 1. mutkassa. Truex ajoi varikolle muutamaa kierrosta myöhemmin, kun hänen oikea takarenkaansa hajosi kontaktin jälkeen. Elliott putosi taaksepäin, jolloin Harvick pääsi johtoon.

”Anteeksi kaverit, helvetinmoinen auto”, Truex sanoi tiiminsä radiossa ajettuaan 22. sijalle. ”Olen pahoillani, mies, olin lähdössä tavoittelemaan sitä. Ei olisi kai pitänyt.”

Sanoi Elliott, joka sijoittui 20:nneksi: ”Hän (Truex) ajoi minua päin siellä (kaarteessa) 4, ja hän vain tavallaan raivasi itsensä yhteen. Hän oli lähellä, mutta hän ei selvästikään ollut täysin vapaa. Vihaan sitä, mutta meillä oli tietysti nopea NAPA Camaro – tarpeeksi nopea taistellaksemme. Tarvitsimme hieman vauhtia laajentaaksemme johtoamme sen sijaan, että olisimme puolustautuneet, mutta ajattelin kuitenkin, että olimme hyvässä paikassa. Ajoin pohjaan (kaarteissa) 3 ja 4 nähdäkseni, oliko siellä mitään jäljellä, ja se antoi hänelle mahdollisuuden ajaa, ja sitten hän vain liukui vasempaan etupäähäni.”

Voitto on Harvickin uran 57. voitto, ja se nostaa hänet Kyle Buschin ohi kaikkien aikojen voittotilaston kärjessä. Se on Harvickin toinen voitto Darlingtonissa tänä vuonna. Hän voitti ensimmäisen Cup-kilpailun toukokuussa, kun kausi jatkui 10 viikon tauon jälkeen COVID-19-pandemian vuoksi.

Almirolalla on viimeinen siirtopaikka toiselle kierrokselle. Hän on tasapisteissä Bowyerin kanssa, mutta omistaa tiebreakerin paremmasta sijoituksesta tällä kierroksella.

Dillon saavutti parhaan sijoituksensa sitten Teksasin voiton.

”Voi pojat, olisi ollut kiva saada se voitto ja lukita meidät seuraavalle kierrokselle”, hän sanoi NBCSN:lle.

STAGE 1-VOITTAJA: Martin Truex Jr.

STAGE 2-VOITTAJA: Martin Truex Jr.

KUKA OLI HYVÄ KILPAILU: Austin Dillon joutui starttaamaan takarivistä ennen kisaa tehtyjen hyväksymättömien säätöjen vuoksi ja sijoittui toiseksi. Tiimi huomasi, että vasen ja oikea eturengas olivat väärällä puolella autoa. Dillon selviytyi myös oikean takarenkaan hajoamisesta, mikä pakotti hänet varikkokäynnille vihreällä lipulla kisan alkuvaiheessa. … Joey Logano selvisi siitä, että hänen oikea eturenkaansa puhkesi yhdessä vaiheessa, ja sitten hän vaurioitui, kun Corey LaJoie törmäsi häneen takaapäin uudelleenkäynnistyksessä, ja sijoittui kolmanneksi. … Erik Jones, joka sijoittui neljänneksi, on sijoittunut 10 parhaan joukkoon kaikissa kuudessa Cup-startissaan Darlingtonissa.

KUKA KILPAILI PAHASTI: Ryan Blaneylla oli surkea ilta. Hänen tiimiään rangaistiin ennen kisaa väärin asennetusta painolastista. NASCAR rankaisi tiimiä 10 pisteellä ja hyllytti Blaneyn miehistönpäällikön Todd Gordonin kilpailusta. Blaneyn vasen takapyörä puhkesi toisen etapin alussa ja hän joutui varikolle, minkä vuoksi hän jäi kierroksen kärkeä jäljessä. Hän sijoittui 24:nneksi ja on viimeisenä 16 kuljettajan pudotuspelikentässä.

Huomioitavaa: Kevin Harvick on voittanut neljä seitsemästä viimeisestä Cupin osakilpailusta.

NÄHTÄVILLÄ: NBCSN:llä 12.9. klo 19:30 ET Richmond Racewaylla. Kyseessä on pudotuspelien avauskierroksen toinen osakilpailu.